Yukarı
     SON DAKİKA     

Erdoğan: Türkiye AB'ye tam üye olmalı

7

Av. Anıl Selek

Yap Boz Tahtası

07 Mart, 2012

   Adalet Ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinden bugüne pek çok alanda değişimler yaşandı. Bu değişikliklerin bir çoğu  AB uyum yasaları çerçevesinde gerçekleşti. Değişimlerin bir kısmı ülkemiz için önemli ve olması gerekenlerden ibaretken hatırı sayılacak bir kısmı da maalesef iktidar partisine ve kendi geleceklerine hizmet eden bir görüntü çizmektedir. Bir de kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan değişiklikler var ki onları tamamen başka bir kenara bırakıyorum.

   Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin eğitim alanındaki değişiklikleri ise adeta yap-boz tahtasına döndü. İktidar olduktan sonra gerek Milli Eğitim sisteminde, gerek sınav sisteminde ve gerekse müfredatta sürekli değişiklikler yapıldı. Ancak ne hikmetse AKP kendi yaptığını beğenmemiş olsa gerek tekrar tekrar yenisini uygulamaya koydu.

   Son olarak adeta futbol takımının sahaya dizilişini andıran bir isimle yapılan düzenleme; gündemi hala mesgul etmeye devam ediyor. Zorunlu eğitimin 4+4+4 = 12 yıl olarak uygulanması olarak özetleyebileceğimiz uygulama için birçok iddialarda bulunuldu. Kimisi bu sistemin konuluş amacının “İmam Hatip Liseleri”’nin daha çok yaygınlaştırılması ve İmam Hatip Lisesi’ne giriş yaşının daha aşağıya çekilmesi olduğunu söylerken kimileri de başörtülü kızların okula gitmeden diploma almasının önünün açılmasının istendiğini iddia ediyor. Ancak bu sistemin uygulamaya geçiriliş amaçları kadar iktidar partisinin standartı tutturamaması da çok rahatsız ediyor.

   Meclis’de yeter çoğunluğa sahip Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin bu gücü yanında bir de Başbakan Erdoğan’ın kafaya koyduğunu yapıyor olduğu gerçeği karşısında neden Eğitim alanında bir türlü dikiş tutturulamadığını anlamakta zorluk çekiyorum.

   10 yıldır iktidarda olup da hala sistemi netleştirmeyen AKP’nin bu başarısızlığı kimilerine göre beceriksizliği ile ülkenin geleceğine adeta dinamit konmuş oluyor. Ülkenin geleceği için her şeyden daha önemli olan Milli Eğitim’in çocuk oyuncağı olmaktan çıkartılması gerekiyor. Zaten kafaları binlerce problemle dolu öğrencilerimize daha fazla eziyet çektirmeden bu yap boz umarım bir son bulur. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Popüler tedaviyi yaptıran fenomen hayatını kaybetti

34 yaşındaki sosyal medya fenomeni Katie May, boyun ağrıları nedeniyle başvurduğu son dönemlerin popüler yöntemi kayropraktik tedavi sırasında yapılan hatalı bir müdahale sonucu yaşamını ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Yemekle mutlu oluyorsanız dikkat!

Yeme bağımlılığının fiziksel ve psikolojik etkileri hakkında bilinçli olunması gerektiğine işaret eden Diyetisyen Şevval Işıklı, “Yeme bağımlılığı, tıpkı diğer bağımlılık türlerinde olduğu gibi kişinin hem fiziksel sağlığı üzerinde ciddi etkiler oluşturabilir hem de bireyin yaşam kalitesini düşürebilir. Profesyonel yardım gerektirebilir” dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR