- AYM, Tayfun Kahraman'ın 'tedbiren tahliye' talebini reddetti!
- Şehzadeler'de Olağanüstü Seçim Takvimi Netleşti
- TBMM Genel Kurulu'nda ortam gerildi! CHP'li Başarır'dan, AKP'li Şebnem Bursalı'ya 17 Aralık'ta 'ayakkabı kutusu' göndermesi
- Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, YSK Başkanı Ahmet Yener'i kabul etti
- Halka arzın gözde hissesi son 10 günde 'tepetaklak' oldu!
Burası Hangi Balçova?
28 Mart, 2014Resmi belgelerle konuşalım!
İşkembeden atmayalım…
Hadi…
Balçova'nın en sorunlu bölgelerinden olan Çetin Emeç Mahallesindeyim…
2012 yılında Ulusal bir gazetenin ege yerel ekinde çıkan habere göre; yeni gelişme alanı içinde olan Çetin Emeç Mahallesi bölge imar planları henüz tamamlanamadığı için 7 yıldır belediyeyi uğraştırıyormuş.
O haberde Belediye Başkanı Çalkaya demiş ki; “yaptığımız imar planları çeşitli kurumlardan ‘Uygun değil’ görüşü ile dönüyor. Son yaptığımız imar planı da bölgenin 1. derecede Kaynak Suyu Koruma Zonları’nda olduğu gerekçesi ile bekletiliyor. Bölgenin durumu böyleyken Uğur mumcu Caddesi’nin asfaltlanması şu anda mümkün değildir. Uğur Mumcu Caddesi olarak geçen yerde imar planı olmadığı için yol olarak görünen kesitte vatandaşların arsaları da bulunmaktadır. Yasal nedenlerle asfaltlama yapamıyoruz. Orada zamanında yapılmış yolların bazı bölümlerinin asfaltını bile açılan davalar nedeniyle sökmek zorunda kaldık ve tazminat ödedik.” Yıl 2012!
Yıl 2014 Balçova ilçesi, Çetin Emeç Mahallesindeki vatandaş alamadığı hizmetler için bakın ne diyor:
“Bizi kendi halimize bıraktı. Varoş muyuz, köy müyüz, lüks binaların ortasında biz neyiz? Araziyi imara açıyor, alt yapısı yok! Alt yapı parası ödüyoruz, hizmet alamıyoruz. Bölgede planlama yok! Asfalt yolumuz yok, ulaşım kötü, sıkıntılarımız çok! Önce altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerekmiyor mu? Bir yanımızda dere, diğer yanımızda inşaat ruhsatı verilmiş lüks apartmanlar yapılmaya devam ediliyor ve biz hala 10 yıldır hiçbir hizmet alamıyoruz. Mezbelelik içinde yaşıyoruz. Yağmur yağdığında evlerimizi su basıyor. Yağmur suları evlerimizin içinden geçiyor. Buralar yıkım alanıysa yıllardır neden yıkılmadı, düzenlenmedi. Sıkıntımız bir-iki yıllık bir sıkıntı değil ki, buralar 10 yıldır böyle. Böyle bir yere birde getirip spor tesisi yaptılar. Tesisin alt yapısı bile yok. Mahalledeki şantiye alanını taşıyarak yerine çok amaçlı spor salonu yapacağım sözünü verdi. Şimdi yapılan bu uyduruk yer çok amaçlı spor salonu mu? Çevresi güzel olmayan bir yere tesis yapmışsın, dalga geçer gibi. İnsanın canı buralarda ne dolaşmak nede yaşamak istemiyor.”
Çetin Emeç mahallesinde arsa mağdurları için verilen arsalara yıllardır imar verilmiyor. Yaklaşık 1800 adet tapulu ve 2200 adet de tapusuz arsalar 30 veya 40 bin liradan satılırken, İzmir’in en güzel manzarasına sahip olan bu yerler rant için kimi bekliyor, acaba?
İmar yoksa! otoban üzerindeki benzinlik ve alış veriş merkezi imarı nasıl aldı?
İşte Çetin Emeç mahallesi…


*****
Balçova’da yağmur yağıyor, kanallar dışarı taşıyor.
Şiddetli yağan yağmur sonrasında Balçova caddelerinin haline bakınız!
Balçovalı vatandaş bakın ne diyor;
“Yağmur hatları kanalizasyona karışınca kanalların taşmasıyla fareler yüzmeye başladı. Üstüne asfalt dökülen yağmur ve kanalizasyon kanalları tıkanmış durumda.
Görevini yerine getiremeyenler yüzünden Balçova halkı cadde ve sokaklardaki yağmurla geri tepen su taşkınlarına teslim oluyoruz.
Belediye tarafından yağmur öncesi yapılması gereken zehirleme işlemleri de yapılmıyorsa olacağı da bu, sonuç da bu!
İşte Balçova’da biraz fazla yağmur yağınca sokaklarımız, yollarımız böyle geçilmez oluyor.
İşte Balçova Caddesi!




Balçova İlçesinin bu kenti yönetecekler için sorunlarla dolu olduğu gerçek!
Balçova’da yaşayan vatandaş olarak, 10 yıldır hizmet adına 2 kez üst üste verdiğim oyların karşılığını alamayınca, artık yeter dedim. Balçova için değişim istiyorum.
Halkın oylarını kaybeden için “Ben nerde yanlış yaptım” diye düşünmek artık çok geç!
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- Toksik İnsanlar!
- Medeniyetini Kaybeden İnsanoğlu!
- Gönüllülük ve Aidiyet Duygun Yoksa STK’da İşin Ne?
- Unutmamak, Hissetmek ve Bir Olmak!
- ARSUZ GENÇLİK KAMPI
- TÜLOV Bodrum Geleneksel 4. Gençlik Kampı
- Tehdit Siyaseti!
- Sosyal Terbiye!
- Sonsuz ‘BEN’ Anayasası!
- Kötülüklere alışmak bir yorgunluk halidir!
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Tarkan'dan dikkat çeken çağrı: 'Tamamen yasaklansın!'
Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından bulunduğu paylaşımla hayvanların yaşam hakkının korunması gerektiğini vurgulayarak, avcılığın yasaklanması çağrısında bulundu. Hep söyledim, söyle...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
En uzun boylular bu şehirde yaşıyormuş
Erkeklerde ortalama 1.74, kadınlarda 1.60 metre. Bunun sebebi ise genetik, beslenme ve coğrafya... İşte en uzun ve en kısa boyluların yaşadığı şehirler... Türkiye’de yapılan yeni bir araştırmayla şehirlerin boy ortalamaları ölçüldü. Detaylı incelemede Türkiye’de erkeklerin ortalama boyu 1.74, kadınların ortalama boyu ise 1.60 metre olarak belirlendi.





Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.