Erbaş!
10 Kasım, 20181961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda okudu. 1980’de Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1984’de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1987’de Yüksek Lisansını, 1993’te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı.
Devletin parasıyla Paris’te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra bir yıl boyunca Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanıyla ilgili araştırmalar yaptı.
Kasım 1998’de Doçent, Ocak 2004’de Profesör oldu. Çeşitli üniversitelerde çeşitli akademik görevlerde bulundu.
08 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.
17Eylül 2017 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandı.
Yani, 3 Mart 1924 tarihinde Şer’iye ve Evkaf Vekâleti kaldırılarak yerine Atatürk’ün desteğiyle kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı'na atandı.
Anayasamızın 136’ncı maddesine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi; “lâiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmektir.”
Prof. Dr. Ali ERBAŞ’tan bahsediyorum. Ordu’nun bir köyünde doğup Diyanet İşleri Başkanı olabilen Prof. Dr. Ali ERBAŞ aslında bir Cumhuriyet mucizesidir. Çünkü Cumhuriyet olmasa Diyanet İşleri Başkanı olabilir miydi? Örneğin, Osmanlı zamanında bırak Yeşilyurt köyünü, Ordu’da doğup Şeyhülislam olabilmiş kimse var mı tarihte?
Kendisi 1961 yılında doğmuş ve bu ülkenin güzide okullarında okumuş, hatta bizim paramızla Fransa’da araştırmalar yapmış ve bugünkü makamına gelmiş. Demek ki, bu ülkede din de varmış, din eğitimi de varmış.
İşte bu Ali Erbaş yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı dünkü Cuma hutbesinde, Cumhuriyetimizin kurucusu ve banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anmadı iyi mi?
Gördüğümüz kadarıyla; Ordu, Sakarya, İstanbul, Yalova ve Ankara Sayın Erbaş’ın hayatında önemli şehirler. Emrindeki camilerde bırakın kendisinden bahsetmeyi, bir Fatiha’yı bile çok gördüğü Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları olmasaydı, bu iller arasında pasaportsuz ve vizesiz gezebilir miydi acaba?
Savaşı emperyalistler kazansaydı, bu gün camilerde özgürce Cuma namazı kılınabilir miydi, kendisi o cüppeyi giyebilir miydi? Atatürk olmasaydı, Profesör Erbaş, Yunan ordusunda erbaş olabilir miydi acaba?
Sonuç olarak Atatürk’ün senin anmana ihtiyacı yok kardeşim. Sen zaten anma, ama sayesinde işgal ettiğin o makamı da acilen terk et.
Şundan eminim ki; 80 sene sonra seni, torunların bile hatırlamayacak ama Atatürk’ü sadece bizlerin değil, tüm mazlum milletlerin çocukları anmaya ve anlamaya devam edecekler.
Ey Büyük Atatürk,
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!
İZMİR, 10 Kasım 2018.
Yorum Ekle
Yazarın diğer yazıları
- 122 yıl sonra
- Can kaybı?
- Karabağlar İçin Güçlü Aday; Helil KINAY
- İzmir Büyükşehir Belediyesinin az bilinen hizmeti: Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü faaliyetleri
- Cumhuriyet son duraktır…
- Yepisyeni Hükümet, yersen…
- Tarihi İkinci Tur Seçiminin Kaybedenleri-II
- Tarihi İkinci Tur Seçiminin Kazananları, Kaybedenleri…
- Tarihi Seçim’in Kazananları, Kaybedenleri, İkinci Tur ve Ötesi…
- Ördek
- Tüm Yazıları
SOSYAL MEDYA
MAGAZİN
Hayal Köseoğlu meslektaşlarına seslendi: Seks kasediniz varsa...
'Hudutsuz Sevda' isimli dizide 'Damla' karakterini canlandıran oyuncu Hayal Köseoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası yaşananlara sessiz kalan meslektaşlarına seslendi...
TEKNOLOJİ
EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ
Yemekle mutlu oluyorsanız dikkat!
Yeme bağımlılığının fiziksel ve psikolojik etkileri hakkında bilinçli olunması gerektiğine işaret eden Diyetisyen Şevval Işıklı, “Yeme bağımlılığı, tıpkı diğer bağımlılık türlerinde olduğu gibi kişinin hem fiziksel sağlığı üzerinde ciddi etkiler oluşturabilir hem de bireyin yaşam kalitesini düşürebilir. Profesyonel yardım gerektirebilir” dedi.
Yorumlar
Bu haberde yorum bulunmamaktadir.